Všechno, co potřebujete vědět o výkupu investičních mincí a slitků

Plastové kapsle na mince
Plastové kapsle
Zdroj fotografie: Zlataky.cz

Jste vlastníky investičních mincí a slitků a přemýšlíte, jak prodat zlato či jiné drahé kovy za výhodnou cenu? Vsaďte na komisní výkup. Jedná se o spolehlivou a bezpečnou cestu, jak se dočkat rychlého zhodnocení.

Investiční kovy nabírají na popularitě raketovou rychlostí – což například dokládá cena investičního zlata při výkupu. Kvůli zvyšující se inflaci a obavám o znehodnocení peněz investoři často sahají po jistotě, kterou představuje nákup vzácných kovů. Díky tomu se trendem stává i výkup investičního zlata a stříbra.

Kdy využít výkup mincí a slitků?

Nabídka komisního výkupu vám může přijít vhod v několika situacích. Zaprvé, máte doma kolekci investičních mincí, se kterou už nechcete dál pokračovat a hledáte způsob, jak získat zpět zainvestované peníze. Zadruhé, vlastníte atraktivní exempláře, ale nemáte možnost spojit se s vhodným kupcem. V obou případech se komisní výkup jeví jako pohodlná a bezpečná cesta, jak dojít příjemného zhodnocení.

Investiční slitky
Investiční zlaté slitky
Zdroj fotografie: Zlataky.cz

Jak výkup probíhá?

Výkup zlatých mincí a slitků je možný za předpokladu, že splníte několik podmínek.

  • Žádné poškození

Při výkupu musí být investiční kov vždy v naprostém pořádku – bez známek poškození nebo oxidace (koroze). Je proto klíčové, abyste o své mince dobře pečovali a uchovávali je v k tomu určených, speciálních obalech (plastové kapsle či dřevěné krabičky).

  • Certifikát pravosti

Společně s tím musíte doložit certifikát pravosti, který slouží jako doklad, že mince nejsou padělek. Tento dokument byste měli dostat při každém nákupu investičních kovů.

Rovněž celý proces výkupu urychlí, pokud při odkupu předložíte od cennosti fakturu či účtenku za nákup zboží. Pokud navíc máte minci či slitek zakoupený přímo u SAFE HERITAGE a.s., z internetových stránek Zlataky.cz, tak i to výkup usnadní.

Stejná pravidla platí i pro výkup stříbrných mincí a slitků a dalších drahých kovů.

Jaká je cena za 1 gram?

Výkupní cena investičních mincí a slitků se liší podle druhu vzácného kovu a ryzosti. V současné době se za nejvíce likvidní považuje zlato, proto je jeho výkupní cena výrazně vyšší než u stříbra či platiny.

Výkupní cena stříbra: od 15 Kč za 1 gram.

Výkupní cena zlata: od1 000 Kč za 1 gram.

Výkupní cena platiny: od 500 Kč za 1 gram.

Kde uskutečnit výkup investičního stříbra a zlata?

Výkup zlatých slitků a mincí probíhá po celé republice, proto se nemusíte bát, že byste nenašli vhodnou firmu. Nejjednodušší cestou, jak najít výkupce ve svém okolí, je zadat do vyhledávače slovo výkup a místo vašeho bydliště: například výkup mincí Praha, výkup mincí Brno, výkup mincí Ostrava. Za malou chvilku se vám zobrazí všechny dostupné možnosti a je na vás, jakou z nich si vyberete.

Ještě předtím si ale ověřte, jaké druhy mincí dotyčný výkupce přijímá. Někteří obchodují pouze se známými značkami, jiní nemají výrazné limitující požadavky a berou pestrou škálu mincí – například Zlaťáky.

Stříbrné mince
Stříbrné mince
Zdroj fotografie: Zlataky.cz

Vyplňte kontaktní formulář a počkejte na odpověď

Všechny informace a podmínky prodeje byste se měli dočíst přímo na webu výkupce. Společně s tím byste měli dohledat i kontaktní formulář, kam vyplníte svou poptávku. Zanedlouho se vám obchodník ozve s konkrétní cenovou nabídkou a detaily o předání mincí.

Leave a Reply